Film och diskussion

10 maj 2010

LAND TILL SALU? (Regi: Déborah Aldana Shelton, Pernilla Ivarsson & Thomas Hesslow, Uruguay 2010, 33 min.) Varför har 25% av marken i Uruguay bytt ägare under de senaste fem åren, medan sojaindustrin under samma period ökat sina arealer med 1000%? Är den politiken hållbar, och vilka är alternativen?
Vi har varit i en kommun i östra Uruguay där vänsterstyret går mycket längre än landets vänsterregering. De har valt att investera i ett radikalt utvecklingsprogram för landsbygden, matsuveränitet. I filmen får du möta personerna som ligger bakom det.

Diskussion efter filmen om fördelar och nackdelar att som anarkist jobba med politiker.

Tisdag 18 maj klockan 18.00.

Etiketter:, , , ,

KOMMENTERA

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.

NÄTVERK

Creeper

FACEBOOK

ETIKETTMOLN